Browsing Category

Läppgunksresan

Läppgunksresan

Läppgunksresan 2018: Fenty Beauty Stunna Lip Paint

January 11, 2018

Fenty Beauty by Rhianna har tagit sociala medier med storm av många anledningar. Dels är ju Rhianna en erkänt häftig kvinna, men viktigare är så klart färgutbudet som Fenty Beauty erbjuder – ett spektrum på 40 nyanser av sin foundation till exempel. ‘Bout time! Jag har bara testat ett par saker från Fenty, och föga förvånande är det läppstift jag unnat mig varav ett är detta: Stunna Lip Paint i färgen Uncensored. Eller ja, Stunna Lip Pain finns faktiskt bara i en färg, men vem vet vad framtiden har att ge.

Stunna Lip Paint lanserades med en charmigt opolerad video där Rhianna själv visade när hon målade Stunna på sina läppar – kanske var det inte meningen att videon skulle vara lite ur fokus och att det i vissa delar inte ens går att se hennes läppar, eller så var det en sjukt genomtänkt video som skulle tilltala även oss som inte dagligdags applicerar våra mejk framför en kamera med studioljus och sedan redigerar lite i after effects. Jag tror på det senare, för inte mycket av det Rhianna gör känns ogenomtänkt.

Stunna har beskrivits på rätt många håll som den perfekta röda, som en färg som sitter som berget, som: här har du den enda läpprodukten du någonsin kommer behöva. Om det stämmer? Nja, jag tycker inte det.

Jag tycker att färgen är riktigt fin, knappast originell, men vilket rött läppstift är särskilt originellt? Jag tycker att förpackningen är snygg, särskilt kanske om man jämför med resten av förpackningarna Fenty erbjuder (snygga att se på, men känns billiga i handen). Den här hylsan har en fin tyngd i handen som jag verkligen uppskattar. Men sedan är det applikatorn, som jag faktiskt inte alls förstår mig på. Faktum är att den till och med gör mig lite förbannad för jag får den inte att fungera. Jag målar utanför, det blir skakiga linjer och, tro mig, med en färg så här rött och matt vill du inte ha skakiga linjer. Jag får istället lov att använda en pensel. Nå väl, det är ju inte hela världen, kanske håller sig själva innehållet fräschare längre då?

Formulan då? Nej, jag är ledsen, men den gör mig inte övertygad. Den är visserligen rätt lätt att måla med (när jag väl fått den på en pensel), men sedan torkar den till en märklig kombination av hållbar men ändå inte. Får jag på handen så är det banne mig inte mycket som kan rubba den (och hur min kappa såg ut efter jag hade besökt Fentys, i alla fall för dagen, rätt smutsiga disk på Sephora på Biblioteksgatan, det kan vi prata om en annan), men samtidigt så kladdar den av sig på kaffekopp, puss på barnkinder och, nästan värst av allt, den tar sig in till mina tänder och det finns inte mycket jag tycker så illa om i sminkväg som läppstift på mina tänder.

Det är en snygg färg, det kan jag ge den, och förpackningen är rätt läcker, men utöver det så tycker jag faktiskt att Stunna Lip Paint är en rätt medioker produkt.

Läppgunksresan

Läppgunksresan: Vi tar det från början

January 7, 2018

Det finns 95 inlägg i kategorin Läppgunksresan här på Bjooti (96 om vi räknar med detta). 29 mars 2008 postade jag mitt första inlägg i Läppgunksresan och det har nog varit den kategori jag varit mest sann under alla dessa år som av- och på-beautybloggare. Och så klart att de ska få komma tillbaka nu när Bjooti är tillbaka. Jag har vänt upp och ned på huset i jakt på läppstift. Eller nja, jag har öppnat några lådor och skåp, tömt ett par väskor och jackfickor och sedan svurit över alla läppstift jag inte kan hitta. För det är mest läppstift kvar och några få gloss. Jag gjorde mig av med väldigt mycket smink, inklusive älskade läppstift, under det stora sminkfikat 2012. Jag har inte ångrat mig en sekund. förutom kanske lite just när det kommer till läppstiften. Men vem är väl jag att leva i det förflutna? Dessutom så hittade jag 140-ish läppstift ändå här hemma, och även om det kanske var 70 färre än vad jag trodde mig ha, går det ju inte att sticka under stolen med att det ändå är en rätt bra samling läppe (jag erkänner, den ha-galna läppstiftshoardern i mig tycker att det är en lite mesig samling, men jag inser ju att jag har ett lätt problem som tycker det).

Hur som helst. Jag tänkte att jag ska ta en ny vända med Läppgunksresan, med andra ord testa och fota och dokumentera min läppgunkssamling här på bloggen (och säkerligen på insta också). Nu ska det ju sägas att jag är sjukt dålig på att rensa bland mina läppstift (blir ens ett läppstift gammalt?) (svar: ehh, ja? Men orka bry sig? Mvh, rebell för alltid), så denna läppgunksresa kommer innebära att jag kommer testa och visa upp läppstift som finns med sedan tidigare, MEN SE FALL JAG BRYR MIG? Då kan vi ju alltid roa oss med att jämföra de gamla och de nya bilderna och se vad 9 år och två nya barn och ett trejde barn som blivit tonåring sedan sist har gjort med mitt utseende (spoiler alert: jag ser lite tröttare ut).

Jag är himla pepp på detta! Älskar banne mig läppstift och annat gunk!

Läppgunksresan

Läppgunksresan #96: Clinique Chubby Stick Intense Mightiest Maraschino

December 27, 2015

image

Det verkar inte bättre än att min dator firar jul genom att krascha. Ho ho ho god jul liksom. Så under tiden som Slaktar’n lägger sina helande händer vid den (han är som the horse whisperer, fast med datorer) så får jag nöja mig med plattan eller mobilen. Plattan brukar jag dock muta mina barn med för lite fröjdefull frid i huset, och mobilen är allt som oftast urladdad, så det är lite klent med internet för mig just nu.

Men jag tänkte att jag ju kan avslöja vilket läppgunk som fick pryda mina läppar på självaste julafton! Jag förstår ju att ni suttit som på nålar hela julhelgen. Clinique Chubby Stick Intense i färgen Mightiest Maraschino. Jag älskar Cliniques Chubby Sticks, både originalen som är lite diktare och även Intense som är mer färgintensiva. Lätta som tusan att måla med och ett fint urval av färger.

Vad hade ni på läpparna på julafton?

Läppar Läppgunksresan

Läppgunksresan #95: Lime Crime Airbourne Unicorn

March 27, 2012

Airbourne Unicorn från Lime Crime är ett tämligen ombloggat läppstift. Föga förvånande med tanke på vilken grym energikick den utgör. Nej, det kanske inte är ett stift jag har på mig på departementet, men faktum är att Airbourne Unicorn är det första lila läppstift utöver Kontrol som jag känner faktiskt går att bära utan att känna mig som en clown. Sedan om andra tycker jag ser ut som en clown med det på mig, det är verkligen inte mitt problem.