Bjootis favoriter

100 skönaste: Cetaphil Restoraderm Body Wash

January 10, 2018

Mitt första möte med Cetaphil Restoraderm Body Wash var när jag tyckte det var en strålande idé att tvätta barnens hår med den. Spoiler alert: den var hemsk att tvätta håret med. De såg ut som om de aldrig fått tvätta sig sedan de föddes, och dessutom sprungit typ ett maraton och sedan ett triathlon. Det fanns inte så mycket att göra åt saken där och då, så jag vinkade hejdå och skickade de rena lortgrisarna på kalas med sin pappa. Buh-bye! Sedan fick de ta en dusch på kvällen med ett schampo till håret. Så nej, det är inte ett schampo, vilket väl ingen hade påstått heller, det var bara jag som 1) var för snål för att använda MITT schampo på dem och 2) för lat att hämta deras. Oh well.

Men vet ni vad det faktiskt är, det är en helt UH-MEJ-ZING produkt att fuktboosta torr och atopisk hud med. För några år sedan exploderade marknaden med den här typen av produkter, som kombinerar tvätt med fukt. Jag har testat en hel del av dem men aldrig varit särskilt imponerad. Men den här, den håller faktiskt vad den lovar. Givetvis ersätter den inte det smörjschema som vi följer (eller borde följa) för Morris hud, men vad den gör är att förhindra att han kliver upp och badet eller ur duschen med hud torr som ökenmark. En liten life hack, helt enkelt.

Jag brukar skvätta i lite av denna i badet, för det blir faktiskt lite skumbad av det, vilket uppskattas enormt av en treåring som nästan aldrig får bada skumbad på grund av sin känsliga hud. Medan jag tycker den är jättebra i duschen, så är det ändå i badkaret som jag tycker att denna lyser starkast, i alla fall på den lille atopikern. Hans hud känns len och mjuk direkt och det, ska ni veta, det tillhör inte vanligheterna i detta knastertorra hushåll.

||||| 4 Gilla! |||||

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anneli March 18, 2017 at 12:19 pm

  Bra att den fungerar för er. Själv köpte jag ” Repair handcream” av samma märke, men den luktade så illa att den har förblivit oanvänd. Riktigt vidrigt i mitt tycke! Nu är smaken delad, men om alla produkter har samma “parfymering” förstår jag inte att försäljningen kan bli framgångsrik.

  • Reply Katta March 18, 2017 at 12:32 pm

   Den här är helt oarpfymerad, och även den burk med kroppskräm jag har. Deras ansiktstvätt luktar gott, men på tok för mycket, så jag kan tänka mig att parfymeringen är olika mellan de olika produkterna eller linjerna inom märket?

 • Reply Kajsa March 18, 2017 at 2:44 pm

  Asså från en torris till en annan: Eucerins in-shower body lotion är en skänk från ovan, man smörjer in sig i duschen, sköljer bort överflöd, klappar sig torr -klart! Känns som det är extremt tids- och energisparande, fast det är det säkert inte egentligen 🙂 Mjuk och återfuktad blir man iaf!

  • Reply Katta March 18, 2017 at 8:38 pm

   Ja, den är fin också!

 • Reply Sarajessica March 18, 2017 at 3:46 pm

  Tack för tipset! Nuförtiden skvätter jag alltid i babyolja i mitt bad den sista kvarten men den lägger sig som en film om en tar för mycket. Ska helt klart kolla upp den här.

  • Reply Katta March 18, 2017 at 8:41 pm

   Ja, testa! Vi gillar den superdupermycket!

 • Reply kerstin March 18, 2017 at 8:59 pm

  Tack för tips!

 • Leave a Reply