Länkkärlek

Att lyssna på skönhet

January 9, 2018

Lyssnar ni på poddar? Det gör jag! I alla fall ibland. Jag är något av en periodare och senaste tiden har jag mest lyssnat på ljudböcker. Men snart är det nog dags för suget att luta mer åt poddhållet igen och i takt med att lunchpromenaderna kommer igång, kommer jag sannolikt trycka öronen fulla av poddar igen. Förutom att jag ibland, inte särskilt blygsamt, lyssnar på podden jag själv pratar i (och en rätt många andra poddar om läsning och skrivande), så finns det ju en del härliga beautypoddar att fylla sina annars alldeles för tysta stunder med (fast to be honest – finns det någon småbarnsförälder som har för många “tysta stunder”?). Här är mina favoriter och ett par bubblare som jag inte hunnit lyssna på än (men vad tusan, det är ju kompetenta människor bakom dem, så jag vågar mig på att tipsa ändå). (Och ursäkta sketen upplösning på bilden här ovan – jag gjorde den i mobilen och, ja, på den vägen är det. Men jag orkar helt enkelt inte göra om den).

Fat Mascara: Med de två amerikanska skönhetsredaktörerna Jess Matlin (beauty and health director Teen Vogue) och Jennifer Goldstein (executive beauty and health editor Marie Claire) som är så himla bjussiga både vad det gäller sig själva och skönhetsnyheter. Mycket behind-the-scenes och en garanterad skapare av  beauty- (och karriärs-)FOMO. Bra intervjuer med spännande beautyprofiler (och titt som tätt med personer jag tidigare inte hört talas om och nu bara vill ha mer mer mer av).

Under huden med Kakan Hermansson: Det känns nästan overkill att tipsa om Under huden med tanke på att SÅ MÅNGA redan lyssnar på den. Även folk som enligt dem själva inte ens är intresserade av skönhet (yeah right) har koll på denna podd. Feminism, skönhet och alltid sällskap av någon i studion. Så mycket glädje i denna podd!

The Beauty Brains: Beauty med vetenskapsglasögonen på med två real-life vetenskapsmän som arbetat med vetenskapliga vetenskaper inom skönhetsindustrin i 50 vetenskapliga år. Intressant och bildande.

The Snail Cast: En podd om K-beauty av, som dom själva kallar sig, The Snail Squad.

Skönhetsredaktionen: Här är den första bubblaren, för podden Skönhetsredaktionen finns nästan inte än, fast ändå lite. Det är nämligen Styleby Beautypodden som alldeles snart byter namn till Skönhetsredaktörerna. Denna podd har tidigare gjorts av Anja Skeppe Grahn (skönhetsredaktör Style By) och Tina Misaghi. Anja fortsätter nu tillsammans med Maria Ahlgren (skönhetsredaktör Damernas och författare till succéboken Beauty Food). Jag har inte lyssnat på Beautypodden innan, men eftersom jag i alla fall är lite halvbekant med Maria så längtar jag intensivt efter att Skönhetsredaktionen har premiär. Jag tänker mig att den blir som en svensk variant av Fat Mascara. Hoppas!

the Routine: Jag har inte lyssnat på den här heller (jävligt välresearchat inlägg detta…) men Emma Unckel är ju sjukt kunnig och har varit väldigt bra i de avsnitt av Under Huden som hon har gästat (det har varit en del). Gustav har jag i ärlighetens namn inte jättestor koll på utöver att jag vet att han känner Sandra Beijer.

Vad lyssnar ni på för poddar?

 

||||| 4 Gilla! |||||

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply