Hud

Klairs gentle black deep cleansing oil

January 14, 2018

Jag brukar inte vilja skriva om hudvårdsprodukter innan jag testat dem ett tag, helst sex veckor och absolut inte kortare än fyra, men vet ni vad? Strunt samma. Jag orkar nämligen inte vänta en vecka till med att skriva om Klairs gentle black deep cleansing oil och jag tänker att det kanske är okej ändå, eftersom det är en rengöringsprodukt det rör sig om. Faktum är att jag inte orkar vänta ens en dag till med att skriva om denna, för jäklar hörrni, jag älskar den.

Jag trodde det skulle bli näst intill omöjligt att hitta en oljerengörare som jag tyckte lika mycket om som jag gör Elemis, men när jag satt och klickade mig runt på Skincity i december och precis hade lagt en ny Elemis i kundkorgen, så fick jag lite feel och bytte ut den mot Klairs. Varför? Tja, varför inte, helt enkelt. Beautybloggarränderna rår ingen cleanser på och sitter således i, och ibland (ofta) blir jag helt enkelt sugen på att testa något nytt. Klairs verkade spännande, för jag har ju (precis som så många andra) svårt att motstå något under labeln K-beauty, så jag tänkte why the hell not, och tog bort Elemis ur kundkorgen och skickade sedan min beställning.

Jag närmar mig sällan nya produkter med misstänksamhet, det ligger helt enkelt inte i min natur. Jag embracar det mesta och kunde nästan inte vänta på att det var dags att tvätta av sig sminket, och eftersom jag även har hopplöst dåligt tålamod så sminkade jag därför av mig direkt när jag hade varit och hämtat paketet. Livet är för kort för att vänta i onödan. Och, ja, jag föll faktiskt handlöst för denna rara ärtan på en gång.

Oljan har en lättflytande konsistens (rinnigare än den från Elemis och kanske lite mer lik Dermalogicas Pre-Cleanse rent konsistensmässigt, när jag tänker efter) och den är alldeles utsökt effektiv när det kommer till att lyfta bort smink oavsett om det är vattenfast, longwear eller alldeles vanligt smink. Och det är ju lite det som är poängen med den, så redan där hade jag varit mer än nöjd. Efter jag är klar med rengöring av ansiktet känns huden mjuk som kaninöron och kattungetassar (ovansidan av tassarna alltså, inte under där klorna sitter) och ja, det är ju svårt att tycka illa om en produkt som lämnar huden mjuk och utan någon antydan till en stramande känsla (finns ju inget värre).

Det som verkligen tippar över skalan från skitbra till amazing för min del, det är ändå doften. Igår morse stoppade jag den under min mans näsa och sa hetsigt: LUKTA! KÄNNER DU ATT DEN LUKTAR SOM MOLN AV KÄRLEK? Nej, jag skojar inte, jag sa faktiskt så (jag pratar nämligen ofta i caps lock när jag gillar något). Han höll med, men det berodde mest sannolikt på att han blev lite lite rädd för det där hetsiga i min blick (som jag kanske, eventuellt, troligtvis hade). Den doftar så mjukt och försiktigt att jag har svårt att slita mig från att lukta och börja massera ansiktet med den. Det är en flyktig doft, inget som hänger sig kvar i näsan och den gör mig liksom alldeles varm och nöjd. Jag vet, stora ord och en himla märklig känsla att få av en oljerengörare, men jag kan inte rå fört, jag tycker den är gudomlig.

Men för att sammanfatta då: himla värt köp. Och flaskan är ju rätt snygg den med (synd bara att vårt badrum är så fult att ingen snygg flaska i världen egentligen förtjänar ett liv på en hylla där inne, men äsch, det är ju vad det är).

Klairs finns att köpa hos Glowid och Skincity

 

||||| 10 Gilla! |||||

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Kashayas January 15, 2018 at 8:07 pm

  Den måste jag ta och testa någon gång.

  • Reply Bjooti-kattis January 15, 2018 at 9:21 pm

   Den är SÅ mysigt. Älskar den banne mig.

 • Reply Anna January 17, 2018 at 7:41 pm

  Blir det en oljig hinns när den tvättats av? Läser överallt att oljetvätt är såå bra och jag överväger att testa men är en löddig-gel-tvätt person i hjärtat 😀

 • Reply Anna January 17, 2018 at 7:41 pm

  Ja och hinns är då hinna.

  • Reply Katarina January 18, 2018 at 7:16 pm

   Näe, jag tycker inte det blir ngn oljig hinna. Å andra sidan kör jag toner efteråt, och sedan serum och smörj och så, så blir den en hinna kanske jag helt sonika bakar in den 😂

   Men skämt å sido, jag var också sjuuuuuuukt skeptisk till oljecleansers innan jag testade den från Elemis, och sedan dess är jag helt såld. Jag upplever ofta att min hud stramar efter rengöring, men det slipper jag helt med oljor. Jag blir så himla härligt mjuk av dom. Bliss!

  Leave a Reply