Läppgunksresan

Läppgunksresan 2018: Fenty Beauty Stunna Lip Paint

January 11, 2018

Fenty Beauty by Rhianna har tagit sociala medier med storm av många anledningar. Dels är ju Rhianna en erkänt häftig kvinna, men viktigare är så klart färgutbudet som Fenty Beauty erbjuder – ett spektrum på 40 nyanser av sin foundation till exempel. ‘Bout time! Jag har bara testat ett par saker från Fenty, och föga förvånande är det läppstift jag unnat mig varav ett är detta: Stunna Lip Paint i färgen Uncensored. Eller ja, Stunna Lip Pain finns faktiskt bara i en färg, men vem vet vad framtiden har att ge.

Stunna Lip Paint lanserades med en charmigt opolerad video där Rhianna själv visade när hon målade Stunna på sina läppar – kanske var det inte meningen att videon skulle vara lite ur fokus och att det i vissa delar inte ens går att se hennes läppar, eller så var det en sjukt genomtänkt video som skulle tilltala även oss som inte dagligdags applicerar våra mejk framför en kamera med studioljus och sedan redigerar lite i after effects. Jag tror på det senare, för inte mycket av det Rhianna gör känns ogenomtänkt.

Stunna har beskrivits på rätt många håll som den perfekta röda, som en färg som sitter som berget, som: här har du den enda läpprodukten du någonsin kommer behöva. Om det stämmer? Nja, jag tycker inte det.

Jag tycker att färgen är riktigt fin, knappast originell, men vilket rött läppstift är särskilt originellt? Jag tycker att förpackningen är snygg, särskilt kanske om man jämför med resten av förpackningarna Fenty erbjuder (snygga att se på, men känns billiga i handen). Den här hylsan har en fin tyngd i handen som jag verkligen uppskattar. Men sedan är det applikatorn, som jag faktiskt inte alls förstår mig på. Faktum är att den till och med gör mig lite förbannad för jag får den inte att fungera. Jag målar utanför, det blir skakiga linjer och, tro mig, med en färg så här rött och matt vill du inte ha skakiga linjer. Jag får istället lov att använda en pensel. Nå väl, det är ju inte hela världen, kanske håller sig själva innehållet fräschare längre då?

Formulan då? Nej, jag är ledsen, men den gör mig inte övertygad. Den är visserligen rätt lätt att måla med (när jag väl fått den på en pensel), men sedan torkar den till en märklig kombination av hållbar men ändå inte. Får jag på handen så är det banne mig inte mycket som kan rubba den (och hur min kappa såg ut efter jag hade besökt Fentys, i alla fall för dagen, rätt smutsiga disk på Sephora på Biblioteksgatan, det kan vi prata om en annan), men samtidigt så kladdar den av sig på kaffekopp, puss på barnkinder och, nästan värst av allt, den tar sig in till mina tänder och det finns inte mycket jag tycker så illa om i sminkväg som läppstift på mina tänder.

Det är en snygg färg, det kan jag ge den, och förpackningen är rätt läcker, men utöver det så tycker jag faktiskt att Stunna Lip Paint är en rätt medioker produkt.

||||| 12 Gilla! |||||

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sherdil January 13, 2018 at 11:33 am

    Himla snygg färg gentemot dina ögon 😉 men skönt att höra att det finns bättre, särskilt om en har ett gäng läppstift som en försöker göra åt…

    • Reply Katarina January 13, 2018 at 11:12 pm

      Ja, färgen är verkligen väldigt tjusig.

    Leave a Reply